Uitgebreid zoeken

Wonen in Spanje

Algemene informatie over wonen in Spanje

Spanje is vakantieland nummer twee bij de Noord-Europeanen en voor de strandvakantie staat Spanje op nummer 1. Elk jaar wordt de Costa Blanca door meer dan 3 miljoen toeristen bezocht. Geen wonder dat vele ervan dromen zich vroeg of laat in Spanje te vestigen al dan niet permanent. Velen zijn U al voor gegaan. Inmiddels telt Spanje meer dan 1 miljoen buitenlandse onroerend goed eigenaren. Circa 20% van deze buitenlanders woont permanent in Spanje. De overige buitenlandse eigenaren hebben hun huis gekocht om de vakanties door te brengen of in de toekomst voor permanente bewoning. Ook wordt er veel onroerend goed gekocht als belegging met het oog op de toekomst.
 

Spanje het Florida van Europa

Steeds meer mensen zijn in staat zich te vestigen waar ze willen en Spanje is voor velen van hen een eerste keus. Spanje trekt steeds meer mensen. De Costa Blanca telt, samen met de Costa del Sol, de meeste 65 plussers per 1000 inwoners van de hele wereld. Spanje lijkt de komende jaren steeds meer uit te groeien tot het Florida van Europa.
 

De Costa Blanca en uw gezondheid

Wist u dat de Costa Blanca een van de meest gezonde verblijfplaatsen op aarde is? Volgens de WHO, World Health Organization, is het de derde gezondste plek op aarde. Uit onderzoek is gebleken dat de bewoners van de Costa Blanca gezonder leven en minder lichamelijke klachten hebben. Vooral astma- en reumapatiënten, mensen met hart- en vaatziekten, artrose, allergieën en huidaandoeningen voelen zich hier beter.

Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind van de Meseta waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam zijn, ‘s winters gemiddeld tussen de 12 en 20 graden en ‘s zomers niet te warm met gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius. De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en de luchtvochtigheid is zeer laag. Ook de aanwezigheid van zoutmeren en brede stroken dennenbos, geen vervuilende industrie, dragen bij aan deze gezonde omgeving.

Door het aannemen van de Spaanse levensstijl, Mediterraan eten, een half uurtje siësta houden, gezamenlijk met vrienden genieten van het Spaanse leven, zult u zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk veel beter gaan voelen. Of het nu voor een zomervakantie of voor een winterverblijf is de Costa Blanca blijft de beste keuze in Spanje.