Uitgebreid zoeken

Costa Blanca

De Costa Blanca van Spanje, een waar paradijs.

De Costa Blanca van Spanje met zijn eindeloos witte stranden enaasappelbloesem ruiken is een van de meest fantastisch plekken op aarde. De schoonheid van de natuur en het klimaat maken deze streek tot een van de meest ideale plekken om te wonen.

De mensen, Spanjaarden, zijn er vriendelijk en houden van de goede dingen van het leven. Zij maken. Als het enigszins kan, overal een feest van. De vele dorpen met hun eigen tradities zorgen er voor dat het leven in deze dorpen nooit het zelfde is. De befaamde internationale toeristische centra ‘s aan de Costa Blanca, de landelijke gebieden met hun bergdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan in combinatie met het traditionele Spaanse leven maken het verblijf tot een waar paradijs. Met de vele golfbanen, tennisvelden, de talrijke mogelijkheden die er zijn voor wandelen, mountainbiken, wielrennen, duiken, paardrijden en nog veel meer sportieve activiteiten hoeft u zich geen moment te vervelen. Mocht u liever met de boot op het water verblijven dan zijn er aan de Costa Blanca voldoende jachthavens.

Door de vele cafés barretjes en discotheken zijn de uitgaansmogelijkheden gevarieerd.

De zee en het vruchtbare plattenland spelen in de traditionele Valenciaanse keuken de hoofdrol.

Als u wilt genieten van de beroemde Valenciaanse paella of van de heerlijke verse vis en zeevruchten dan kunt u terecht in een van de vele betaalbare restaurants.

In het binnenland is lam, geit, konijn en kip erg intrek vaak geserveerd met tomatensaus en rijst.

De talrijke musea, kerken, paleizen, gedenktekens en ruïnes in combinatie met het prachtige landschap laten u genieten van de rijke cultuur en historie van de Costa Blanca.

De vele Valenciaanse feesten worden gekenmerkt door vuur, vuurwerk, muziek en historie. Bijzonder zijn, zonder twijfel, de opvoeringen van de

Moros y Cristianos.

Vuur speelt de hoofdrol bij de fallas waarbij de hogueras, kollossale poppen van papier-maché worden verbrand. Verder zijn er het hele jaar door processies en volksfeesten zoals de “la tomatita”

De Costa Blanca Noord beschikt over een uitgebreide infrastructuur van snelwegen en goede secundaire wegen.

Het ligt centraal tussen de twee internationale vliegvelden die van Valencia en Alicante.

Ook in de gezondheidszorg zijn er voldoende faciliteiten, er zijn Nederlands talige ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, enkele Nederlandstalige thuiszorginstellingen en een voldoende aanbod van Nederlandstalige huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten.

In het onderwijs vindt u naast de reguliere Spaanse basisopleidingen ook een ruim aanbod van hoger onderwijs dat u de opleidingsmogelijkheid biedt tot een universitaire studie aan een van de vele Spaanse universiteiten. Ook zijn er meerdere internationale scholen.

 

De Costa Blanca, zon, zee en levensvreugde.

 

 


Costa Blanca

Ondergaande zon aan de Costa Blanca


Costa Blanca

Jachthaven Denia


Wij hebben de mooiste objecten in het gebied beschikbaar, bekijk het overzicht.